NOA NOA rondreis HAWAII

NOA NOA is het Hawaiiaanse woord voor vrijheid. Vrijheid om te zijn wie je werkelijk bent, los van oude patronen en overtuigingen. De reis biedt een uitzonderlijke mogelijkheid om een vernieuwde, ruimere kijk op het leven te krijgen en is wellicht zelfs de aanzet tot een nieuwe invulling van uw leven.
Het tempo van de reis is Hawaiiaans, dat wil zeggen: ontspannen en absoluut geen haast. We nemen de tijd om te genieten van de unieke en veelzijdige schoonheid van Hawaii, maar ook om te genieten van onze eigen schoonheid.

MANA
The Big Island wordt ook wel The Healing Island genoemd. En terecht. Er zijn veel plaatsen waarvan de 'mana' (vitale energie) al sinds de oudheid gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Elke plek heeft zijn eigen unieke ritme: het door lava bedekte gebied van de vulkaangodin Pele heeft een totaal andere uitwerking dan b.v. een waterval. Alleen al het zijn op deze plekken heeft een harmoniserend effect. Op deze bijzondere plaatsen kunnen we de verschillende energieën gewaar worden, merken wat deze met ons doen en zelfs aanwenden voor genezing.

De geïsoleerde ligging van Hawaii in het hart van de Stille Oceaan, ver weg van de continenten, het heerlijke klimaat, de exotische flora en fauna en bovenal 'The Spirit of Aloha' geven het gevoel terug te zijn in het verloren Paradijs. Hoe u Hawaii beleeft, heeft veel te maken met uw intentie. Het kan een prachtige, veelzijdige natuur-ervaring zijn of mede een plezierige ontdekkingsreis naar u Zelf.


Wat gaan we doen?

  • Snorkelen in het warme water van de turkoois blauwe oceaan.

  • Bezoek aan oude heilige plaatsen waaronder tenminste één Heiau, een Hawaiiaanse tempel.

  • Tocht door een schitterende, imposante vallei.

  • We nemen een 'Pele' bad in door de vulkaan verwarmd water.

  • Uitgebreid bezoek aan het gebied van de meest aktieve vulkaan ter wereld, de Kilauea: o.a. spectaculaire tocht door een gigantische krater, wandeling over de lava naar oude petroglyphen en we lopen door een natuurlijk gevormde tunnel waar eens de gloeiende lava doorstroomde.

  • Verder... meditaties, eenvoudige rituelen en tegen het eind van de reis een mini vision-quest.

  • En... verhalen over het leven in het oude Hawaii, de Godenwereld, het Hawaiiaanse scheppingsverhaal: de Kumulipo en de Hawaiiaanse cultuur en spiritualiteit.

Alhoewel u altijd vrij bent om de natuurtochten wel of niet te doen, is het voor een groepsreis wenselijk om een goede gezondheid te hebben en tevens gevoel voor zelfverantwoordelijkheid.

Voor alle programma-onderdelen geldt dat deelname uiteraard geheel vrijblijvend is.
Het programma kan eenvoudig aangepast worden aan de wensen van de deelnemers. Bij jongere deelnemers zal het accent meer liggen op hiken in de wilde natuur.

We reizen het hele eiland rond
De reis begint aan de westkust van The Big Island, in Kailua-Kona, het droge, zonnige deel van het eiland. Van hieruit rijden we via de noordkust naar het oostelijke deel van het eiland, waar de passaatwinden en het overweldigende groen van de tropische vegetatie zorgt voor heerlijke verfrissing. Hier verblijven we in Hilo, waar vandaan we dagtochten ondernemen. De reis eindigt waar we begonnen zijn, in Kailua-Kona . We zijn dan het hele eiland rondgereisd.

Desgewenst kunt u uw reis verlengen met een bezoek aan één of meerdere andere eilanden. Als u uw wensen voorafgaand aan de reis voorlegt, kunt u hierover advies krijgen.

De reis wordt begeleid door Ke'Ola/Gerda van der Linden. Haar langdurige liefde voor de Hawaiiaanse eilanden en hun oorspronkelijke bewoners heeft haar uitgebreide kennis van de Hawaiiaanse cultuur, historie en spiritualiteit gebracht. Zij geeft les in verschillende Hawaiiaanse manieren van harmoniseren, beoefent de traditionele Hawaiiaanse Lomilomi massage, geeft lezingen en rituelen over Pele de vulkaangodin en begeleidt reizen in Hawaii en Egypte.

Praktische informatie:

HonuPeriode: wordt aangekondigd via de Aloha nieuwsbrief
Prijs: wordt aangekondigd

Inclusief:
Accommodatie in gedeelde tweepersoons kamer
Vervoer per auto
Excursie-programma inclusief entreegelden
Nederlandstalige reisbegeleiding

Exclusief:
Vliegreis
Maaltijden
Verzekeringen
Supplement éénpersoonskamer

Momenteel staat er geen reis gepland. Reizen worden aangekondigd via de nieuwsbrief.  Om u aan te melden voor de nieuwsbrief klik hier