Noni

Naam: Noni, Indian Mulberry, Morinda Citrifolia

Gebruik: Vrucht en bladeren

Remedie: Verbetert het immuun systeem

Groeit in: Eilanden in de Stille Oceaan, India, Afrika, Zuidoost Azië, de Caribbean

Eigenaardigheid: De rijpe vrucht ruikt naar kaas en heeft de smaak van Franse kaas met een subtiel vleugje van tropisch fruit. (Het is even wennen, maar je gaat de smaak zeker waarderen)

Noni wordt ook wel de aspirine van de ouden genoemd. Deze vrucht wordt sinds honderden jaren geprezen door de bewoners van de eilanden in de Pacific, waar hij groeit van de moerassige rivierbeddingen tot de droge lava. Het sap van de Noni wordt gebruikt van het bestrijden van hoge bloeddruk, artritis en onvruchtbaarheid tot tumoren.
Alhoewel ik zelf het Proces van Ho'oponopono voorsta, begrijp ik dat dit niet voor iedereen is weggelegd en er vele wegen zijn om op een natuurlijke manier gezondheid te verkrijgen. Vandaar dit stukje over deze bijzondere vrucht.

In vroeger tijden hadden veel Hawaiianen noni bomen rond hun huis staan en zij dronken het vruchtensap als remedie voor allerlei kwalen. In de Hawaiiaanse mythologie werd de halfgod Maui weer tot leven gewekt nadat er noni bladeren op zijn lichaam werden gelegd. De vulkaangodin Pele wordt ook geassocieerd met noni, omdat de koers van recente lavastromen op The Big Island scheen te veranderen om oude noni bomen te sparen.

Tegenwoordig wordt het sap van de noni door Hawaiiaanse healers voorgeschreven bij aandoeningen die lopen van hoge bloeddruk, tuberculose, aderverkalking, haaruitval en astma tot premenstruele syndromen, bijensteken, jetlag en ontgiftiging. Noni schijnt door het aktiveren van het immuunsysteem indirect invloed te hebben op de bestrijding van tumoren. Onderzoek hiernaar is en wordt nog steeds gedaan.

Noni is via het internet te bestellen. Het wordt geleverd als sap (kies voor het pure sap, zonder aanlenging met vruchtensap) en in gedroogde vorm in capsules, dat je na verwijdering van de capsules eventueel kan aanlengen met water. Gebruik op de nuchtere maag, een half uur voor de maaltijd. De puurste noni die ik heb gevonden is natuurlijk de vrucht zo van de boom, maar daarna ben ik uitgekomen op Noni Maui van Resort Health Products. Zij gebruiken een gepatenteerde, natuurlijke methode voor het drogen van de vrucht en de poeder en het sap is niet aangelengd.

Als je noni gaat gebruiken, dan wens ik je veel sukses met de resultaten en hoor graag wat je bevindingen zijn.