Meer reakties......

Een ontroerende reaktie van Joke op het Ho'oponopono weekend. Mahalo Joke.

"Even een kaartje om je te bedanken voor het afgelopen weekeind. De Ho'oponopono is van onschatbare waarde gebleken. Het is voor mij het mooiste kado dat de Schepper, door jou, gegeven heeft. Het laat zich moeilijk uitleggen, maar het is alsof ik na een lange reis ben thuisgekomen. Alles is op de één of andere manier op z'n plaats gevallen. Begrijp je een beetje wat ik bedoel? Vast wel!
Dank je voor je geduld, enthousiasme, gastvrijheid en vriendelijkheid."

Hiernaast een prachtige collage en reaktie van Lies na haar Ho'oponopono Review:

"Het heeft even geduurd voor ik je schrijf (en ik wilde iets voor je maken): het Ho'oponopono weekend was zoiets als een symphonie die klaterend allerlei aktiviteiten heeft aangekondigd. Daarna heel druk, heel veel te doen in de Ho'oponopono, veel doorbraken. Verder was het heerlijk om na zo'n tijd weer eens in de Ho'oponopono te zitten. En ook heel leuk om er met nieuwe Ho'oponopono'ers te zijn (voor hun en voor mijzelf). Ik vond het mooi te zien hoe je met de mensen zoiets als het yin yang teken maakt in hoe je antwoordt op vragen, heel rustig neem je de mensen mee uit het denken, uit het donker naar het licht."

Urmie schrijft:
"Na meer dan anderhalf jaar dagelijkse praktijk heb ik nog steeds baat bij Ho'oponopono. Het behoort tot mijn dagelijkse gewoonten, zoals tandenpoetsen. Ik "poets" mijn geest liefst tweemaal daags om hem net als mijn tanden in goede conditie te houden. Zodat de oorspronkelijke, heilzame energie natuurlijk kan stromen. Het lukt me dan veel beter om de dag stressvrij door te komen.

Wat ik ook merk is dat ik steeds minder bedenk wat ik moet doen. Binnen en buiten voelen aan als 1 ononderbroken, stromend proces waarin de ego niet zo belangrijk is. Handelen is dan niet vooropgezet maar gebeurt eerder spontaan. Je doet gewoon dat wat nodig is.

Tot slot: een citaat uit het boekje "Tao van Eenvoud"
"Als een spiegel niet stoffig is, is er slechts zijn oorspronkelijke helderheid. Dienovereenkomstig hoeft de geest zelf niet te worden gereinigd; verwijder wat hem vertroebelt en zijn helderheid komt vanzelf te voorschijn."

Een fijne email reaktie van Lynn:
"Ik denk nog heel vaak aan jou, de manier waarop jij de Ho'oponopono leerde aan ons was zo bij jezelf blijven en zo liefdevol! Dat heeft een grote indruk op mij achtergelaten.
Ik doe de Ho'oponopono regelmatig en verzorg mijn Unihipili zo goed mogelijk, het schiet er wel eens bij in als ik te druk met anderen bezig ben.
De kleuren en de Zuil van het IK doe ik elke dag en ik gebruik de kleuren ook voor andere mensen, vooral bij kinderen werkt het echt fantastisch is mijn ervaring.
De vrede en rust die ik voel als ik alleen al aan de Ho'oponopono denk, is voor mij een teken dat het zijn werk doet. Ik heb ook ontdekt dat alles wat ik tot nu toe gedaan heb om me te ontwikkelen, in de Ho'oponopono verweven zit. Of het nou familieopstellingen zijn, die beschrijven ook de rollen van vaders, moeders en kinderen. De Shiatsu met alle elementen, seizoenen, kleuren, emoties, blokkades enz. alles komt terug in de Ho'oponopono."

Reaktie van Gina. (Tijdens de Hawaii reis was Gina zo nieuwsgierig naar de Ho'oponopono geworden, dat ze bijna niet kon wachten om de training zelf te doen.)

"Voor jou; een ...dauw druppel... kaart.
Bedankt Gerda. Ho'oponopono had ik niet willen missen! Ik kreeg een verbinding met vertrouwen. Alles verandert in/om/met me. Het is goed. Groetjes fân Gina."

Leontine schrijft:
"Ik doe (bijna!) dagelijks de Ho'oponopono en voel me er heel goed bij. Het werkt echt. Er gebeuren allemaal bijzondere dingen. Heel goed. Liefs en tot ziens."

Richard van der Giessen & Joyce Lammerts van Bueren:
"Joyce en ik hebben genoten van je cursus. We bemerken veel meer lichtheid en zachtheid in ons leven. Fantastisch en nog héél erg veel dank dat je ons deelgenoot hebt willen maken van deze prachtige levenswijze."

N. schrijft : "Hartelijk dank voor het fijne weekend. Ik heb er veel aan gehad en het geeft me veel steun en kracht in het loslatingsproces en de verwikkelingen rond mijn werk. Kwesties met een bepaalde persoon, waar ik iets “op” had zitten, zijn geheeld en er is waardering voor in de plaats gekomen. Zo fijn! Ik ben zo blij dat ik dit heb geleerd en telkens kan toepassen. En door de herhaling van de cursus wordt het weer opgefrist en het verdiept ook steeds. Ik hoor toch weer nieuwe gezichtspunten, of dingen die ik vergeten was of waar ik me eerder niet van bewust was. Ik ben heel erg dankbaar dat dit in mijn leven is gekomen en dat ik dit van jou mocht leren."

Michaël's prachtige reaktie na de Ho'oponopono terugkommiddag:

"Vanuit mijn hart, vanuit mijn Wezen,

dank je Gerda voor de terugkomdag gisteren in de Roos. Gewoon al het erbij zijn, zelfs zonder al te veel woorden, was mana. Ik voel hoe Ho'oponopono mijn leven op haar bedoelde sporen zet. Er is veel in beweging en ik ben er dankbaar voor.

Ik voel hoe belangrijk  liefdevolle zorg en aandacht voor mijn Unihipili zijn en dat het deze liefdevolle aandacht en zorg zijn die mij helen en bevrijden van zelfkritiek, twijfel, onzekerheid, zelfveroordeling, ... en alles wat ik dacht in mijn leven reeds opgelost te hebben, maar dat ik blijkbaar toch ergens op een hoopje in een hoekje van mijn ziel had opgeborgen en verstopt.

Ik kan nu geloven in het heil van "stapje voor stapje". Ik voel de kracht van de verbondenheid en de samenwerking van Uhane, Unihipili en Aumakua. Ik durf nu vertrouwen op het gedragen worden door het Al.

Ik voel me dankbaar dat ik de moed, de wijsheid en het vertrouwen had om me in te schrijven voor jouw cursus en ik ben jou dankbaar dat je op jouw manier Morrnahs' Ho'oponopono doorgeeft.

Mag je verder gedragen worden door de Liefde en de Vrede van het Ik.

Vanuit mijn hart, vanuit mijn Wezen."


Hildegard deelt vanuit haar sprankelende liefdevolle hart met u haar Ho'oponopono ervaring:

"Ik heb een bijna-dood-ervaring gehad, dertien jaar geleden. Het is gebeurd, indertijd, toen ik op vakantie was met een vriendin. En zij heeft mond-op-mond beademing toegepast bij mij (we waren in een sneltrein toen ik een hartstilstand kreeg, en die trein kon pas weer stoppen bij het volgende station, 20 minuten verderop) - wonder boven wonder was er ook een dokter (in onze coupé) die hartmassage heeft toegepast, tot de inmiddels gebelde ambulance mij bij het volgende station heeft gereanimeerd.

Maar goed: de vriendschap met die vriendin is gestopt, een tijdje erna. Ik heb haar jaren niet meer gezien (misschien wel een jaar of... tien - wel nog es ooit een mailtje gestuurd om haar te bedanken voor het feit dat ze mijn leven gered heeft).

En de zondagmiddag van de cursus kwam ik uit het Vondelpark terug voor het middaggedeelte van de cursus, en hoor ik op het terras mijn naam roepen... Zit zij daar, helemaal stralend en blij, en omhelst mij superhartelijk. Het was een mooi weerzien. En het voelde perfect in het kader van Ho'oponopono, omdat we heel open en vrij, respectvol met elkaar konden spreken, veel beter dan ik ooit met haar had kunnen doen (onze vriendschap was voor mijn gevoel nooit echt "in balans", maar dat lag natuurlijk aan mij).

En, toevallig, had ik haar die week vergeven, mezelf ook, en... was alles nu heel OK, vrij en vredig. Mooi, he?

Nou, ik ben erg dankbaar voor dit geschenk in mijn leven, zoals je merkt. En dit zijn nog maar twee voorbeelden."

Op de website van Hildegard en Andre is een mooi kinderliedje te beluisteren geschreven door Hildegard: "Peace for me and Peace for you". Eventueel kunt u de cd aanschaffen of een liedje voor kinderen vanaf 4 jaar voor een eurootje downloaden Blijf maar lekker jezelf

Een opmerkelijk gebeuren van Andrzej

Aloha
Lieve Gerda.
Alweer is er wat gebeurd in mijn huis.
Drie jaar geleden heb ik dubbele gele hibiscusplanten gekocht. Een prachtige Hawaiiaanse plant die bloeit van april tot met oktober, met heel veel grote gele bloemen.
Maar wat is er gebeurd dit jaar, tot onze laatste telefonisch gesprek waren er geen bloemen gekomen op twee van de planten.
En...op een van de planten, waarop normaal eerst dubbele gele bloemen groeiden, gebeurde iets wat ik kan niet verklaren. Ineens groeien er prachtige paars-rose enkele hibiscusbloemen.
En terwijl die bloemen bloeiden...zijn al mijn financiële problemen opgelost, ook met de UWV, en eindelijk heb ik mijn rust gevonden... geen zorgen meer.
Alle rose-paarse hibiscusbloemen, ze gaan dicht na opening en vallen na 24 uur van de plant af, draag ik in mijn portemonnee.
Dat is wat met er door Ho'oponopono is gebeurd...onverklaarbare dingetjes.Hi Gerda...
ik wil je persoonlijk even een update geven. Ik ben natuurlijk nog steeds bezig met de Ho'oponopono en heb ook mijn bedrijf schoongemaakt... en ik heb nog nooit zoveel opdrachten tegelijk gehad, de eerste week van januari had ik al meer dan het hele afgelopen jaar!

Dus ik blijf lekker schoonmaken!!

Hopelijk tot de volgende keer bij de vervolgcursus.

veel liefs en warme groet,

mahalo,
Sandra Njio
Sandra's website http://www.denieuwe30er.nl/

Het is merkwaardig, de 12 stappen, omdat, ik ben voor dat soort aangelegenheden weinig gedisciplineerd, ik doe niet dagelijks de yoga oefeningen, (die ik wekelijks in de les doe) ik mediteer niet (dagelijks) ( wat ik ooit in een 10 daagse leerde) ik vergeet of vergat het, het paste niet, de tijd was op…
 
Maar niet zo met de 12stappen Ho'oponopono, tot nu heb ik slechts twee keer overgeslagen en dat gaf geen fijn gevoel, het lijkt alsof ergens iets mij helpt om het te doen, me te herinneren,  me extra tijd te geven, en zelfs als ik heel moe ben, doe ik ze toch liever dan ze te skippen, een klein mirakel waarlijk, het maakt stilaan deel uit van mijn leven, zoals eten en drinken bijna.
 
Dit is nieuw voor mij, bovendien het is zeer sterk gekoppeld aan een gevoel van ontroering en dankbaarheid.
Van tijd tot tijd lees ik in de bundel de uitleg, en het valt me telkens op, het is zeer rijk; en toch geen overbodige woorden, er schuilt nog veel mysterie in, wat zich op de juiste tijd zal openbaren.
 
Belle

Hi Gerda,

Nogmaals dank voor het mooie weekend. De manier waarop je de ho’oponopono overbrengt is heel prettig. Laagdrempelig en authentiek. Het heeft me geraakt.

Ik kom graag naar de evaluatiemiddag.

Liefs, Laura
 

Ik heb tijdens de evaluatiemiddag aangehaald dat ik een sterk vertrouwen heb in de toekomst ondanks de moeilijke periode waar ik inzit. Ik ben sinds 3 weken thuis met een Burn-out. En een jaar geleden liet mijn partner en echtgenoot (ik ben getrouwd met een man)me weten dat hij terug verliefd is op een vrouw (hij worstelde daar 6 maanden mee alvorens me in te lichten). Hij heeft geprobeerd het te negeren en er niets mee te doen maar na 1 jaar en half is hij nog steeds verliefd. Twee weken geleden hebben we beslist om als vrienden uit elkaar te gaan. Op de één of andere manier maakt Ho'oponopono het proces lichter. Ik heb een groot vertrouwen in mijn toekomst. Mentaal sta ik sterk, mijn fysiek loopt wat achter (zeer vergeetachtig).
 
Na de getuigenis van Nathalie (denk ik) dat haar hoofdpijn verdwenen was had ik wel een aha belevenis. Ik dacht dat mijn hoofdpijn verminderd was doordat ik meer water beginnen drinken was naar aanleiding van een dieet, maar nu acht ik het mogelijk dat het dankzij Ho'oponopono is.
 
Door het gebruik van de zuil van vrede had ik gevoelsmatig een open en eerlijk gesprek met mijn algemene directeur, het gesprek verliep anders en niet zo zakelijk als wat ik verwacht had. Er was een oprecht vraag naar hoe het met mij gesteld was.
 
In het begin kon ik tijdens het 12 stappenproces niet stilzitten bij de stappen 5 en 6, eerst moest ik mijn stoel omdraaien om in een andere houding te gaan zitten, later deed ik enkel nog een wiegende beweging met mijn hoofd en lichaam. Intussen kan ik wel rustig blijven zitten. Een merkwaardige, doch bijzondere ervaring. Mij deed het denken aan kinderen en psychiatrische patiënten die ook zo'n beweging maken (zelfgenezing - jezelf troosten).
 
Ho'oponopono sluit perfect aan bij twee boeken die ik aan het lezen ben: 'Het verleden loslaten' van Krishnamurti en 'Een cursus in wonderen'.
 
Tot nu toe verdwenen terugkerende thema's nadat ik ze in de Mahiki schaal heb gelegd, wat ik 1x per week toepas. Ik voel me lichter na het toepassen van dit eenvoudige ritueel.
 
Dankzij de simpele lichamelijke oefeningen en hun ongelofelijk effect (direct merkbaar) heb ik een ongelooflijk vertrouwen dat 'de rest' van Ho'oponopono dan ook wel zal werken en begin ik mijn dag met een 'klein wonder', met positieve verwachtingen en met een zeer dankbaar gevoel!
 
Het uitvoerig opstellen van de Ho'oponopono lijst duurt weliswaar langer maar het geeft me wel voldoening dat ik niet alleen iets voor mezelf oplos, maar ook aan een 'licht-ere' wereld werk.
 
O ka Maluhia no me oe
Helmut

Na twee maanden dagelijks het Ho’oponopono proces toe te passen is mijn leven lichter geworden; ik voel dat mijn frequentie hoger wordt. 
Mijn leven verandert van binnenuit in een groeiend gevoel van bevrijding. Bevrijding van oude programmering en bevrijding van mijn creatieve kracht. Deze verandering voelt als een herstel en heling van datgene wat ik ten diepste ben. 
Ho’oponopono is voor mij het meest effectieve pad wat ik tot nu toe heb bewandeld.
Gurie Bosman  (je kan mijn naam vermelden)
 
Ik hoop dat het anderen mag inspireren.

Dag Gerda en Iwan,

Na een paar onrustige weken was het fijn om weer voeten onder de grond te voelen tijdens de terugkomdag afgelopen zondag. Daar waar ik bepaalde punten mee kon nemen na de 2 daagse, werd zondag duidelijk dat ik belangrijke zaken alweer was vergeten, alleen maar omdat je best veel krijgt aangereikt in zo'n 2 daagse bijeenkomst. Daar waar ik graag 'meer' krijg, is mij nu duidelijk geworden dat ik eerst bij het begin moet beginnen. Er gaat veel goed in mijn 'nieuwe leven' maar heb toch ook nog last van oude niet meer dienende overtuigingen die als blokkades mijn keuzes in de weg zitten en die mij laten twijfelen en aarzelen. 

Ondanks dat ik regelmatig het boek opensla, lees ik nieuwe dingen, wonderlijk hoe mijn menselijke ogen toch zo blind kunnen zijn terwijl ik dacht dat ik het toch wel goed zag. Ahahaha lekker vaag. 
Evengoed ik wilde jullie bevestigen hoe waardevol de terugkomdag voor mij was en tezamen met de nieuwe maan, die mij weer eens uit mijn slaap hield, ga ik weer op weg ... positieve veranderingen tegemoet. Mvg Maaike

 

Desiree schreef:
Ik heb in juni meegedaan aan deel 1 en ik doe elke dag de 12 stappen ho'oponopono en het geeft me heel veel & ook mijn omgeving. Ineens gaan dingen vanzelf en zie ik beter wat ik moet doen in het leven....en dat geeft rust.


Aloha Gerda,

Gisteren verbrandde ik de zijkant van mijn linker wijsvinger bij het oppakken van de hete bakplaat. Direct deed er ik indigo ijsblauw wit licht over heen.. de pijn weg en niets van te zien. Vanmorgen werd ik hieraan herinnerd, mijn vinger als normaal. Moest meteen aan je denken vandaar dat ik dit met je wil delen.
 
Van de week werd mij dringend om hulp gevraagd mbt een dreigend conflict en op de hulpvraag van de huisdieren mbt de omgeving. Bij onderzoek blijkt dat het gaat om een 80 jarige oorlog in het verleden. Het veld roept ..
Ho'oponopono kwam direct in mij op. 
De pendel geeft aan 3 keer per week de 12 stappen op de hulpvraag te doen. 
In mijn sessies neem ik de namen en het gebied op mijn lijst.
 
 
Harte Groet,
Maggie 

Ik heb de workshop bij je gedaan en het was heel verrijkend en inspirerend, inderdaad!
 
Klein of groot wonder
Hallo Gerda, onze dochter is bij de eerste eisprong na de Ho'oponopono die wij voor haar gedaan hebben direct zwanger geworden. Tweemaal bijzonder want er waren juist grote problemen met de eisprong: erg weinig en onregelmatig maar dan ook nog gelijk raak twee tot drie weken na het proces, dat vind ik toch wel opvallend. 
 
T. K.