NOA NOA rondreis HAWAII

NOA NOA is het Hawaiiaanse woord voor vrijheid. Vrijheid om te zijn wie je werkelijk bent, los van oude patronen en overtuigingen. De reis biedt een uitzonderlijke mogelijkheid om een vernieuwde, ruimere kijk op het leven te krijgen en is wellicht zelfs de aanzet tot een nieuwe invulling van uw leven.
Het tempo van de reis is Hawaiiaans, dat wil zeggen: ontspannen en absoluut geen haast. We nemen de tijd om te genieten van de unieke en veelzijdige schoonheid van Hawaii, maar ook om te genieten van onze eigen schoonheid.

MANA
The Big Island wordt ook wel The Healing Island genoemd. En terecht. Er zijn veel plaatsen waarvan de 'mana' (vitale energie) al sinds de oudheid gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Elke plek heeft zijn eigen unieke ritme: het door lava bedekte gebied van de vulkaangodin Pele heeft een totaal andere uitwerking dan b.v. een waterval. Alleen al het zijn op deze plekken heeft een harmoniserend effect. Op deze bijzondere plaatsen kunnen we de verschillende energieën gewaar worden, merken wat deze met ons doen en zelfs aanwenden voor genezing.

De geïsoleerde ligging van Hawaii in het hart van de Stille Oceaan, ver weg van de continenten, het heerlijke klimaat, de exotische flora en fauna en bovenal 'The Spirit of Aloha' geven het gevoel terug te zijn in het verloren Paradijs. Hoe u Hawaii beleeft, heeft veel te maken met uw intentie. Het kan een prachtige, veelzijdige natuur-ervaring zijn of mede een plezierige ontdekkingsreis naar u Zelf.


Wat gaan we doen?

 • Snorkelen in het warme water van de turkoois blauwe oceaan tussen speelse dolfijnen, zeeschildpadden en kleurrijke vissen. Iets waar je nooit genoeg van krijgt.

 • Bezoek aan oude heilige plaatsen waaronder tenminste één Heiau, een Hawaiiaanse tempel.

 • Tocht door een schitterende, imposante vallei.

 • We nemen een 'Pele' bad in door de vulkaan verwarmd water.

 • Uitgebreid bezoek aan het gebied van de meest aktieve vulkaan ter wereld, de Kilauea: o.a. spectaculaire tocht door een gigantische krater, wandeling over de lava naar oude petroglyphen en we lopen door een natuurlijk gevormde tunnel waar eens de gloeiende lava doorstroomde.

 • Verder... meditaties, eenvoudige rituelen en tegen het eind van de reis een mini vision-quest.

 • En... verhalen over het leven in het oude Hawaii, de Godenwereld, het Hawaiiaanse scheppingsverhaal: de Kumulipo en de Hawaiiaanse cultuur en spiritualiteit.

Alhoewel u altijd vrij bent om de natuurtochten wel of niet te doen, is het voor een groepsreis wenselijk om een goede gezondheid te hebben en tevens gevoel voor zelfverantwoordelijkheid.

Voor alle programma-onderdelen geldt dat deelname uiteraard geheel vrijblijvend is.
Het programma kan eenvoudig aangepast worden aan de wensen van de deelnemers. Bij jongere deelnemers zal het accent meer liggen op hiken in de wilde natuur.

We reizen het hele eiland rond
De reis begint aan de westkust van The Big Island, in Kailua-Kona, het droge, zonnige deel van het eiland. Van hieruit rijden we via de noordkust naar het oostelijke deel van het eiland, waar de passaatwinden en het overweldigende groen van de tropische vegetatie zorgt voor heerlijke verfrissing. Hier verblijven we in Hilo, waar vandaan we dagtochten ondernemen. De reis eindigt waar we begonnen zijn, in Kailua-Kona . We zijn dan het hele eiland rondgereisd.

Desgewenst kunt u uw reis verlengen met een bezoek aan één of meerdere andere eilanden. Als u uw wensen voorafgaand aan de reis voorlegt, kunt u hierover advies krijgen.

De reis wordt begeleid door Ke'Ola/Gerda van der Linden. Haar langdurige liefde voor de Hawaiiaanse eilanden en hun oorspronkelijke bewoners heeft haar uitgebreide kennis van de Hawaiiaanse cultuur, historie en spiritualiteit gebracht. Zij geeft les in verschillende Hawaiiaanse manieren van harmoniseren, beoefent de traditionele Hawaiiaanse Lomilomi massage, geeft lezingen en rituelen over Pele de vulkaangodin en begeleidt reizen in Hawaii en Egypte.

Praktische informatie:

HonuPeriode: wordt aangekondigd via de Aloha nieuwsbrief
Prijs: wordt aangekondigd

Inclusief:
Accommodatie in gedeelde tweepersoons kamer
Vervoer per auto
Excursie-programma inclusief entreegelden
Nederlandstalige reisbegeleiding

Exclusief:
Vliegreis
Maaltijden
Verzekeringen
Supplement éénpersoonskamer

Momenteel staat er geen reis gepland. Reizen worden aangekondigd via de nieuwsbrief.  Om u aan te melden voor de nieuwsbrief klik hier

Foto's van Hawaii reizen

*** De volledige reaktie van Gina:
Even de foto's langs gegaan... zwijmel. De reis van toen om nooit te vergeten. Wat een pracht van een reis bood je ons. Veel geleerd, veel informatie, prachtig. Ik geniet er nog steeds van na! Toevallig door ons Nederlandse mooie weer, moest ik van het weekend denken aan de eerste dag in Hawaii toen. Jij wekte Willemijn en mij kloppend aan de slaapkamerdeur, ik deed zo stappend uit mijn bedje open... en schrok van de warmte, geur en zonlicht! Jij lachen... ja Gina'tje... hahaha...
En natuurlijk de levenswijsheid daarna geleerd van Ho'oponopono... dat zit in mijn ziel, gaat er nooit meer uit.

Een hele warme liefdevolle groet ût Frieslán! Gina

KILAUEA AKTIEF

Sinds april 2002 is de Kilauea vulkaan op The Big Island Hawaii behoorlijk aktief en het einde is nog niet in zicht. Voor mooie foto's en de laatste up-dates kun je gaan naar de website van The Hawaiian Volcano Observatory

HAWAII REIZEN

Wanneer we denken aan een vakantie in Hawaii, verschijnt er als vanzelf een glimlach. In gedachten zien we idyllische stranden met wuivende palmbomen tegen een achtergrond van een turkooisblauwe oceaan. Het warme water nodigt uit om de betoverende, kleurrijke onderwaterwereld te verkennen. De Hawaiiaanse eilanden liggen midden in de grootste oceaan ter wereld, de Stille Oceaan, ver weg van de continenten. De eilanden hebben ieder een eigen ritme. . . het leven is er relaxt. In het Hawaiiaans ontspannen ritme beleeft u de schoonheid en ervaart u de kracht van de plaatsen die we bezoeken.

De geïsoleerde ligging van de eilanden en extreme natuurelementen, de reinigende en vernieuwende energie van Pele (de godin van de vulkaan), kunnen onbekende aspekten in onszelf naar boven brengen. Een reis naar Hawaii is mede daarom een veelzijdige ervaring; het genieten van de adembenemende schoonheid van de eilanden, maar ook de mogelijkheid tot vernieuwing van inzichten over onszelf en onze oude gewoonten.

NOA NOA - rondreis met maximaal 10 personen

We gaan gezamenlijk de verschillende facetten van de prachtige Hawaiiaanse natuur en cultuur ontdekken en beleven. Daarbij krijgen we ook te maken met onze eigen natuur waardoor ervaringen in onszelf kunnen worden omgezet tot nieuwe kwaliteiten. Een reis met veel aspecten: oceaanbeleving (zwemmen met dolfijnen en snorkelen tussen zeeschildpadden en kleurrijke vissen) - tropisch regenwoud - bezoeken van heilige plaatsen - Pele, de godin van de vulkaan - spirituele zoektocht - cultuur.
Een goede lichamelijke en geestelijke conditie is gewenst.

Individueel begeleide of speciaal afgestemde reizen

Indien uw gezondheid te wensen overlaat, is het beter om niet met een groepsreis mee te gaan. Ook kan het zijn dat u liever een speciaal op u of uw groep afgestemd programma krijgt. Deze reizen worden op maat samengesteld, afhankelijk van uw wensen of conditie en zijn uitstekend geschikt wanneer u individueel, met vrienden of familie wilt reizen.
Deze reis kan ook gebruikt worden om op een prettige en relaxte manier een nieuwe fase in uw leven aan te gaan of oude patronen los te laten.
Bij individueel begeleide reizen vindt vooraf een persoonlijke ontmoeting plaats.


Tijdens de reizen vinden, afhankelijk van de wensen, de volgende onderdelen plaats:

 • Wandelen door een slapende vulkaan
 • Natuurmeditaties. Oefeningen in het waarnemen op verschillende bewustzijnsniveaus
 • Bezoek aan oude heilige plaatsen
 • Ho'oponopono, vergeving, reiniging en vernieuwing
 • Persoonlijke of gezamenlijke rituelen in de natuur
 • Zwemmen bij de dolfijnen
 • Tijdens de wintermaanden gaan we de oceaan op om de walvissen te zien
 • Mini vision-quest aan het eind van de reis.

In Hawaii ontvouwt de bloem die u bent zich als vanzelf, waardoor u een grotere waardering krijgt voor wie u werkelijk bent en voor de schoonheid van het leven. Ervaar de eilanden, de indrukwekkende natuur, de Hawaiianen en hun cultuur, maar ervaar vooral de Aloha Spirit, een gemoedshouding van liefde, zorg en respect. Dit is een geschenk dat Hawaii meegeeft voor de rest van uw leven.

De reizen worden begeleid door Ke'Ola Gerda van der Linden. Haar langdurige liefde voor de Hawaiiaanse eilanden heeft haar uitgebreide kennis van de Hawaiiaanse cultuur, historie en spiritualiteit gebracht. Zij geeft les in Hawaiiaanse manieren van harmonisatie en healing, beoefent de authentieke Hawaiiaanse Lomi lomi massage en geeft lezingen en rituelen over Pele de Hawaiiaanse Godin van de vulkanen.
Gerda heeft reizen georganiseerd voor: Paul Liekens (Pyramide energiereizen Egypte) en Helma Vermeulen-Kool (Tempelreizen Egypte), Noud van den Eerenbeemt (Reizen door het land der Katharen), Tom Casey (Chataqua, reizen naar de Hopi, Navaho, Apache, Zuni Indianen in New Mexico en Arizona), Auroville International (Tempelreizen India), Dusty Miller (Reizen door Mystiek Zuidwest Engeland)

Momenteel staan er geen reizen gepland. Deze worden aangekondigd via de nieuwsbrief.  Klik hier om u voor de nieuwsbrief aan te melden.